W.G.  van  de  Hulst  Festival

30/12/2016

LET OP:
VANAF HEDEN KUNT U NIET MEER VIA DE WEBSITE RESERVEREN

Aanvragen worden niet meer beantwoord.
Kaarten (en gereserveerde kaarten / bevestigde reserveringsmail) zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij TIP, het Oude Stadhuis, Markt 1, HasseltWillem Wilmink Projectkoor

Ichthuskerk | Kastanjelaan 3 | Hasselt
17.00 - 17.30 uur | Vrije gift
19.30 - 20.00 uur | Vrije gift

Een projectkoor - gevormd door enthousiaste mensen die graag willen zingen - verzorgt tijdens het W.G. van de Hulstfestival tweemaal een optreden in de Ichthuskerk te Hasselt.

Diet Gerritsen en Frank Deiman zullen de zangers begeleiden als dirigent en begeleider (piano). De liedjes van Willem Wilmink zijn herkenbaar, grijpen terug op jeugdherinneringen en zijn daarmee een passend onderdeel van het Van de Hulstfestival.

Frank Deiman is als componist/muzikaal leider betrokken geweest bij vele muziektheaterproducties, voornamelijk in het oosten van Nederland. Samen met Willem Wilmink schreef hij de volksmusical De Pathmosprinses (1996), en de kinderopera Meralda (2001). In 2011 werd Maak uitgevoerd, een community art productie over de vuurwerkramp in Enschede. Wilmink vertaalde ook de Carmina Burana van Carl Orff, Frank Deiman dirigeerde de voorstellingen.

Diet Gerritsen is in de eerste plaats een klassiek afgestudeerde sopraan. Ze is werkzaam als solist, dirigent, actrice en presentatrice. In Twente is ze onder meer bekend als vertolkster van teksten van Willem Wilmink. Ze heeft veel vertaald werk van hem gezongen en ze speelde de titelrol van de musical De Pathmosprinses.

Willem Wilmink | Liederen en teksten
Samen met Hans Dorrestijn, Karel Eykman, Ries Moonen, Fetze Pijlman en Jan Riem vormde Willem Wilmink in 1970 een schrijversgroep die schreef voor televisieprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem, Sesamstraat, J.J. De Bom voorheen De Kindervriend en Kinderen voor Kinderen. Ook schreef hij vele liedjes voor musicals.

Willem Wilmink | Optredens en liedjes
Met zijn eigen begeleidingsgroep Quasimodo trad hij in de jaren '90 regelmatig op als zanger waarbij hij ook de accordeon bespeelde. Zijn liederen zijn ook door veel anderen vertolkt. Hieronder zijn Herman van Veen (Hilversum III, Als het net even anders was gegaan, De bom valt nooit, Signalen), Wieteke van Dort (Arm Den Haag), Joost Prinsen (Frekie), de cabaretgroep Don Quishocking (De Oude School) en Boudewijn de Groot (Spelende meisjes). Ook scheef hij vele teksten voor gitarist en componist Karel Bosman. Veel van zijn teksten zijn door Harry Bannink en Frank Deiman op muziek gezet. Later maakte ook zijn stiefdochter Marieke Moll composities op Wilminks teksten.