W.G.  van  de  Hulst  Festival

30/12/2016

LET OP:
VANAF HEDEN KUNT U NIET MEER VIA DE WEBSITE RESERVEREN

Aanvragen worden niet meer beantwoord.
Kaarten (en gereserveerde kaarten / bevestigde reserveringsmail) zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij TIP, het Oude Stadhuis, Markt 1, HasseltZeezeiler Henk de Velde

De Schakel | Kastanjelaan 3 | Hasselt
21.00 - 21.30 uur
21.30 - 22.00 uur

Reserveren 5,- p.p.

Onder de vaarliefhebbers van de Kop van Overijssel spant Henk de Velde de kroon. Hij is de bekende zeezeiler, die non-stop solotochten over de wereld maakte en nu nog op oudere leeftijd meedoet aan zeilraces en oceaantochten houdt met zijn 14 meter lange De Vries en Lentsch kotter.


Henk is een bekend Nederlander, hij vertelt op het W.G. v.d. Hulstfestival over Oost West Thuis. Eerst een half uur over een solozeiltocht rond de wereld, dan een half uur over the Ocean-tochten, die hij ook in 2107 maakt.

- - - - - - - - -

"Reizen is geen vrijetijdsbesteding. Reizen is een manier van leven. Voor mij is het belangrijkste; het reizen op paden die hart hebben. Zo reis ik, en de enige zinvolle uitdaging is om die in haar volheid te volbrengen. Zo reis ik, kijken, kijken, ademloos kijken."

"Bij elke oversteek check je het weer vooraf maar wat je krijgt is wat je krijgt... Binnen een kwinkslag van de tijd kan een hevige storm het scheepje versplinteren en kan het gebeurd zijn en verdrink je in de duisternis beneden je. Dan bidt elke zeeman het bekende Bretonse gebed: gedenk mij, Uw zee is zo groot en mijn schip is zo klein."