W.G.  van  de  Hulst  Festival

30/12/2016

LET OP:
VANAF HEDEN KUNT U NIET MEER VIA DE WEBSITE RESERVEREN

Aanvragen worden niet meer beantwoord.
Kaarten (en gereserveerde kaarten / bevestigde reserveringsmail) zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij TIP, het Oude Stadhuis, Markt 1, HasseltJan Blei met... Janne IJmker

18.00 - 18.30 uur | Vrije gift

16.00 - 16.30 uur | Marion Groenewoud
17.00 - 17.30 uur | Jacques Dane
18.00 - 18.30 uur | Janne IJmker
19.00 - 19.30 uur | Klaas v.d. Kamp

Jan Blei praat met schrijvers over het 'thuisgevoel'.

Het idee voor een W.G. v.d. Hulstfestival Hasselt komt voort uit het thuisgevoel aan het eind van het jaar. Eind december gaan mensen graag terug naar de plek waar ze geboren en getogen zijn. In die tijd liggen de Hasseltse binnenvaartschepen een week aan de Kaai, er is veel ouderbezoek en er wordt veel gepraat over vroeger thuis.

In dat plaatje van vroeger-thuis passen de boeken van W.G. v.d. Hulst, de Oude School en het landleven jaren 50.

In de vorige editie van het festival werd door Erik Driesen rond het thuisgevoel het boek ‘Oost West’ (thuis in de Kop van Overijssel) uitgegeven.
Dit jaar zijn er schrijvers uitgenodigd om in het Oude Stadhuis een half uur met Jan Blei over dit thema te praten.

De schrijvers zijn: Marjon Groenewoud (cultuurjournalist) Janne Ymker (schrijfster), Jacques Daane (biograaf WG vd Hulst) en Klaas van de Kamp (theoloog), alle kenners van de streek.

- - - - - - - - - -

Janne IJmker (Hasselt) is schrijver, verhalenverteller en acteur.

"Ik ben gaan schrijven met het idee dat als het verhaal niet uitgegeven zou worden, dan mijn kinderen toch konden proeven hoe hun oma en opa hadden geleefd in hun kindertijd. Wat een andere wereld dan nu. En toch ook veel hetzelfde: eenzaamheid, verdriet, blijdschap, schoonheid, dood, leven. Daarover wilde ik schrijven."

"Het vele lezen, voorlezen en vertellen was wellicht een opmaat voor het zelf gaan schrijven; allereerst een aantal jeugdboeken. Mijn vriend Samuel, uitgegeven bij Callenbach, net als de kerstbundel In de greep van de bende waarin ik een verhaal schreef met de titel: De komst van Mi-jef. In 2003 won Mijn vriend Samuel Het Hoogste Woord. In 2004 verscheen Verdwenen vaders. Verder schreef ik het verhaal De toverfluit.