W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

De Oude School

Er zijn drie literaire iconen van de vorige eeuw, die verbonden zijn aan W.G. v.d. Hulst en aan de Oude School: 1. Het leesplankje Aap-noot-mies, 2 Een schoolplaat van Jetzes en 3. De voorkant van een kinderboekje van W.G. v.d. Hulst.


De benedenruimte van het Oude Stadhuis in Hasselt wordt op 30 december 2016 met de collectie Selles ingericht. Er wordt een half uur les gegeven op de manier waarop vroeger les werd gegeven. Zang door Juffrouw Roza (Hanneke Eving), Schrijven door meester Dijkstra en Kennis der natuur door meester Popma.


Oude Stadhuis | Martk 1 | Hasselt | Tussen 14.30 en 21.00 uur


Kennis der Natuur
Meester Popma, Kennis der Natuur
14.30 uur & 16.30 uur | Vrije gift
“Ach, zou die school er nog wel zijn, kastanjebomen op het plein, de zware deur, laten van ridders met een kruis en van Goejanverwellesluis, geheel in kleur.” (Willem Wilmink)


Schrijfles
Meester Dijkstra geeft schrijven
15.30 uur & 17.30 uur | Vrije gift
Op een I-pad typen, sms'en en chatten- dat kunnen we bijna allemaal. Maar weten we (nog) hoe we echt mooi kunnen schrijven met de hand? Meester Dijkstra brengt je het schoonschrift bij, met pen en heuse inkt.


Juffrouw Roza
Juffrouw Roza geeft Zangles
19.30 uur & 20.30 uur | Vrije gift
Juffrouw Roza geeft zanglessen in het klaslokaal van de oude school die is ingericht in het Oude Stadhuis aan de Markt. Gezellig samen zingen uit onder meer de bundel 'Kun je nog zingen, zing dan mee'.