W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

De Zwaluw onderdeel van het W.G. van de Hulst Fest

Ook Molen de Zwaluw is vrijdag 13 december 2019 onderdeel van het W.G. van de Hulst Festival. De voorgaande edities was dat om logistieke en praktische redenen lastig te combineren. Door het historische treintje Bello in te zetten is het mogelijk om een verbinding te maken tussen het oude centrum en de molen.


Tijdens het festival vinden bij De Zwaluw de volgende activiteiten plaats. Een van de molenaars leest voor uit het kinderboek “Het klompje dat op het water dreef” van W.G. van de Hulst. Verder is er een act van de clown Flens die op een ludieke wijze voor jong en oud pannenkoeken bakt. Voor de kinderen wordt een activiteit georganiseerd om zelf een klompje te maken. Het resultaat kunnen ze meenemen naar huis. Uiteraard is er voor de bezoekers de mogelijkheid om de molen te bezoeken.


Verder zijn we verheugd te melden dat we erin zijn geslaagd om leuk en interessant straattheater vast te leggen voor het festival: een familie op stelten, de kwajongens, een jongleur, een muzikaal duo, koning winter en een houten speelgoed soldaatje.


Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de indeling en tijden van de activiteiten over de verschillende locaties in het centrum van Hasselt.