W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

Religieus erfgoed centraal in de Ridderstraat

 


Het programma van het W.G. van de Hulst Festival dat op 13 december 2019 van 16.00 tot 22.00 uur plaatsvindt, is rond. "We hebben een aantrekkelijk programma met huiskamerlezingen op de grachten, ludieke straatacts en verrassende kinderactiviteiten", laat de organisatie weten.


Het Festival wordt georganiseerd rond een aantal 'gezellige locaties' in het oude centrum van Hasselt. Een van de locaties waar een verscheidenheid aan activiteiten plaatsvindt, is de Ridderstraat waar het religieus erfgoed centraal staat. Een "hoogtepunt wordt ongetwijfeld de pelgrimstocht waar 25 personen verkleed als ludieke pelgrims door de straat lopen", laat de organisatie weten. Zij worden daarbij begeleid door een breakdancer.


Ook is Koning Winter in de straat. Onder zijn regime heerst de ijzige kou over Nederland en Hasselt. Statig loopt de koning door de straat met een echte sneeuwuil op zijn arm. Deze uil zal het publiek betoveren en de kinderen zullen gefascineerd naar Koning Winter met zijn vogel kijken. Een andere attractie is het straattheater op stelten. Door het hoogteverschil en hun manier van optreden kunnen bezoekers ze niet missen."


Als de aanwezigen door de straat lopen, herinneren de etalages van de huizen aan de geschiedenis van het religieus erfgoed van Hasselt. "Als klap op de vuurpijl is er de mogelijkheid om de kerktoren te bezoeken waarvan u een prachtig uitzicht hebt over het verlichte van de Hulst Festival!"


Bovenstaande is maar een greep uit de vele activiteiten en huiskamervertellingen op 13 december van 16.00 tot 22.00 uur.