W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

Ook voorstelling 'Inde Soete Suikerbol' komt naar

Op vrijdag 13 december 2019 vult het W.G. van de Hulst Festival het hart van het centrum van Hasselt. Zo wordt er in de Nieuwstraat, Markt en Hoogstraat van 16.00 tot 22.00 uur een aantal nostalgische activiteiten georganiseerd die interessant zijn voor jong en oud.


In de Hoogstraat en Nieuwstraat is een wintermarkt en uiteraard ontbreekt de traditionele boekenmarkt niet. Kunt u de boekenmarkt niet vinden? Geen probleem, een niet te missen jongleur wijst u de weg. Hoogtepunt is theatervoorstelling Inde Soete Suikerbol die regelmatig plaatsvindt in het voormalige winkelpand aan de Hoogstraat 8 – 10. Wie kent hem niet? De dromerige dikke suikerbollenbakker, die opdracht krijgt van de koning om honderd van die overheerlijke bollen te leveren, maar daar om allerlei redenen niet aan toekomt.


Het W.G. van de Hulst Festival is nostalgie van de bovenste plank. Meccano hoort daarbij. Wie herinnert zich niet het typisch jaren vijftig technische constructiemateriaal? Tijdens het festival laat de Hasselter Ad Theil zijn verzameling zien. In de loop der jaren zijn de Meccano artikelen – van oorsprong Engels en dus met een inches maatvoering – in diverse kleuren en verschillende landen gemaakt. Als je naar zijn modellen kijkt zie je die bonte mengeling terug. Soms ontbreekt er een onderdeel. Het gebruik van een blikje, lampvoet, naaimachinemotor en een adapter is dan bij hem dan geoorloofd.


Ook het amusement zal niet ontbreken. Voor café De Zon op de Markt is er driemaal een optreden van het Hasselts projectkoor. Zij zingen en spelen op een ludieke wijze liedjes van Eli Asser uit ’t Schaep met de 5 pooten. Mocht u tijdens het meezingen trek krijgen dan kunt u op het plein een warm drankje of hapje gebruiken.


Bovenstaande is maar een greep uit het veelzijdige programma van het W.G. van de Hulst Festival op vrijdag 13 december 2019 van 16.00 tot 22.00 uur. Wilt u meer weten? Bezoek dan de website www.wgvdhulstfestival.nl Daar vindt u een overzicht van de activiteiten per locatie.