W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

Proef de nostalgie uit het kinderboek van de jaren

Op 13 december 2019 vult het W.G. van de Hulst Festival voor de achtste keer het historische centrum van Hasselt in Overijssel. Ook dit jaar brengen professionele verhalenvertellers en enthousiaste voorlezers enkele verhalen van W.G. van de Hulst op unieke wijze tot leven. Verder kent dit literaire midwinterfestival voor het hele gezin een veelzijdig programma met van 16.00 tot 22.00 uur een wintermarkt, straattheater, muzikale optredens, pelgrimstocht en meer. De officiële opening ligt om 16.30 uur in handen van kleindochter Rose Marijne van de Hulst.


De afgelopen maanden heeft een werkgroep van SCAB Hasselt in samenwerking met vrijwilligers van diverse locaties en verenigingen invulling gegeven aan het programma. Neem bij de Kalkovens een duik in de spannende avonturen van De Kameleon om vervolgens via de bekende personages uit Pluk van de Petteflet op de historische grachten van Hasselt terecht te komen. Daar vormen diverse huiskamers het decor van de mooiste verhalen van W.G. van de Hulst. Verderop in een oud winkelpand aan de Hoogstraat passeert de voorstelling Inde Soete Suikerbol de revue.


De Hoogstraat en Nieuwstraat bieden plek aan een gezellige wintermarkt met natuurlijk ook alle gelegenheid om iets te eten en te drinken. Op de Markt brengt een projectkoor enkele liedjes uit ’t Schaep met de 5 pooten van de begin dit jaar overleden Eli Asser. Binnen heeft Ad Theil met zijn prachtige meccano uitgestald en buiten loop je maar zo een jongleur, diverse steltenlopers, een houten soldaatje of muzikaal duo tegen het lijf. In het Oude Stadhuis kunnen bezoekers aanschuiven bij de hilarische plat praat of een van de twee lessen in het oude schoolklasje.


Bijzonder is de pelgrimstocht van Ridderstraat naar Katholieke Kerk waar een door de pastoor zelf geschreven verhaal wordt voorgelezen. Bij de kerk kunnen bezoekers voor een rit met Treintje Bello naar Molen de Zwaluw kiezen. Bij de molen worden zij getrakteerd op een spectaculaire act vol pannenkoeken, leuke kinderactiviteiten en meer. Het volledige programma van het W.G. van de Hulst Festival is te vinden op www.wgvdhulstfestival.nl. Wie daadwerkelijk wil komen, betaald 2,50 euro per persoon. Kinderen tot en met zes jaar kunnen gratis naar binnen.