W.G.  van  de  Hulst  Festival

13/12/2019

WG van de Hulst Festival geopend door kleindochter

Rose Marijne van de Hulst opent vrijdag 13 december 2019 het W.G. van de Hulst Festival in Hasselt. Zij is de kleindochter van de kinderboekenschrijver waarnaar het festival is vernoemd.


De werkgroep 'Van de Hulst Festival' heeft het programma voor 13 december 2019 zo goed als rond. "Op 4 december staan wij daar uitgebreid bij stil in een uitvoerig artikel in De Stadskoerier / 3 Watersteden", laat zij weten. "Wij zijn zeer verheugd dat de kleindochter van de bekende kinderboekschrijver W.G. van de Hulst, namens de Maatschap Erven van de Hulst, het festival kan openen. Na de opening wordt de raadskamer op de eerste verdieping van het Oude Stadhuis ingericht als ‘de huiskamer van Van de Hulst’."


Vanuit de Erven worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom het leven en de boeken van Van de Hulst. "Er worden vertellingen gehouden, er wordt een verloting gehouden van een van de kinderboeken en voor de kinderen is er een grabbelton", laat de werkgroep weten. "Daarnaast worden op de grachten in dertien huizen de bekende huiskamervertellingen gehouden door professionele verhalenvertellers en lokale voorlezers. Op andere plekken in de stad wordt ook aandacht besteed aan kinderboeken van Annie MG Schmidt en De Kameleon, waarbij de avonturen van de tweelingbroers Sietse en Hielke Klinkhamer tot leven komen bij de Kalkovens."


Het W.G. van de Hulst Festival op 13 december 2019 vindt plaats van 16.00 (opening 16.30) tot 22.00 uur